ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 8/1 ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με στόχο να διεκδικήσει την δίκαιη μεταγωγή του από τις πειθαρχικές φυλακές του Δομοκού στον Κορυδαλλό. Η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού έγινε στις 22/12 από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, με fast track διαδικασίες και ύστερα από απαγωγή του ίδιου από αστυνομικές δυνάμεις. Η μεταγωγή αυτή έγινε με απόφαση της γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει τον τελευταίο καιρό σε διώξεις αγωνιστών και αποτελεί άλλη μια απολυταρχική φιγούρα της κυβέρνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταθέτουν και περνάνε νόμο στον οποίο προβλέπεται ότι «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκληματα τρομοκρατίας», αλλά και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων. Πρόκειται στην ουσία για νόμο που φωτογραφίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη ρεβανσιστική στάση της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του, αλλά και το δόγμα της μηδενικής ανοχής ως προς τους πολιτικούς της αντιπάλους συνολικότερα. Εξ άλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η πρεσβεία των ΗΠΑ και η οικογένεια Μητσοτάκη προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοντώσουν τον Δ. Κουφοντίνα μετατρέποντας σε κουρελόχαρτο το νομικό οπλοστάσιο, που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει, κάνοντας σαφές πως όποιος αμφισβητεί έμπρακτα το κράτος και το μονοπώλιο της βίας του θα καταδικάζεται με όσα μέσα διαθέτουν οι κρατικοί μηχανισμοί. 

Αυτή η εκδικητική προσπάθεια θωράκισης του κράτους έκτακτης ανάγκης απέναντι στον εσωτερικό εχθρό , εν μέσω της οποίας καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων θα μας βρίσκει απέναντι της. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τους πολιτικούς κρατούμενους απέναντι στην εδραίωση του καθεστώτος εξαίρεσης και της αυταρχικοποίησης για όλους τους αγωνιστές, που μπορούν να βρεθούν στη θέση τους. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, Τρίτη 19/01 Προπύλαια, στις 17.30

Ομάδα Αδράστεια

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε