Συλλογή τροφίμων κ ειδών ανάγκης για τους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες στην Cosco

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ COSCO

 Στις 29 Απρίλη, οι εργαζόμενοι της Cosco κήρυξαν απεργία, ύστερα από ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που συνέβη την Πέμπτη 28Απρίλη, στην προβλήτα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης κοντέινερ από φορτηγό πλοίο, ο λιμενεργάτης Τάκης Πέττας τραυματίστηκε βαριά, πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων καθώς έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου. 

Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Δεν ξεχνάμε την εργατική δολοφονία του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή που πέθανε στις 25/10/21, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο κάτεργο της Cosco, καθώς όντας εγκλωβισμένος στις ράγες, γερανογέφυρα τον έκοψε στα δυο. 

Έξι μήνες μετά, οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι να βάλουν ένα τέλος στα εργατικά «ατυχήματα», υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την ασφάλεια τους. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Πέμπτη 29/4, έως ότου καλυφθούν τα αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους του λιμανιού, με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και εφαρμογή των προσαυξήσεων νυχτερινής εργασίας και αργιών. Διεκδικούν ανθρώπινες και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες και την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

Στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς και στηρίζουμε τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Ο κολοσσός της COSCO και κάθε πολυεθνική εταιρεία μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, πολλαπλασιάζει τα κέρδη της στηριζόμενη στην εκμετάλλευση της εργασίας και απαξιώντας την ανθρώπινη ζωή. Προσπάθησε να σταματήσει την απεργία των εργαζομένων, στήνοντας  με απειλές και εκβιασμούς, απεργοσπαστικούς μηχανισμούς όπως έγινε την παραμονή της 1Ης Μάη, και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, επιχείρησε να καταστείλει την απεργία. 

Σε πείσμα όλων αυτών, οι  λιμενεργάτες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις  και δεν κάνουν πίσω στον αγώνα τους. Τασσόμαστε απέναντι στη συνολική αναδιάρθρωση της εργασίας που προωθείται από το κράτος, με την κατάργηση του 8ωρου και τις ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες εργασίας, που στρώνουν το δρόμο για την περαιτέρω εκμετάλλευση μας. O αγώνας των λιμενεργατών, αποτελεί αγώνα του συνόλου της εργατικής τάξης και μόνο με την από τα κάτω αλληλεγγύη, θα τεθούν εμπόδια στην ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες και τις οικογένειες τους, με συλλογή τροφίμων κ ειδών ανάγκης και κοινοποιούμε τον τραπεζικό λογαριασμό οικονομικής στήριξης τους. 
Τραπεζικός λογαριασμός: ΙΒΑΝ: GR5002604490000170200707357 

Οι ανάγκες είναι: 
Τρόφιμα μακράς διάρκειας 
Είδη υγιεινής 
Βρεφικά γάλατα και τροφές 
Παιχνίδια για τις οικογένειες των εργατών 

Συλλογή τροφίμων κ ειδών ανάγκης: Παρασκευή 6/5 και Τετάρτη 11/5,
Ώρες:  20:00-23:00 Δ.Γούναρη 37, Αγ. Αντώνιος-Περιστέρι 
Στο χώρο θα λειτουργεί bar και θα υπάρχει κουτί για την οικονομική ενίσχυση των εργατών. 
 
                Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ 
                                                                                                                                                    Ομάδα Αδράστεια 

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε