Παρέμβαση με πανό στο Περιστέρι και κάλεσμα στη γενική απεργία την Τετάρτη 28η Φλεβάρη

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, όταν 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, έχασαν τη ζωή τους. Ένα χρόνο μετά, οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, η διοίκηση του ΟΣΕ και η ιδιωτική Hellenic train, οι ένοχοι δηλαδή του εγκλήματος αυτού, όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει αλλά κάνουν και ότι μπορούν για αποποιηθούν- συγκαλύψουν τις ευθύνες τους και να τις καταλογίσουν στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη αλλά και στην «κακιά την ώρα». Είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα αυτό καθώς και το ποιοι είναι αυτοί που το διέπραξαν.

Η απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δεν αποτελεί μονάχα ημέρα μνήμης ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα, αλλά απάντηση στην συνεχή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη. Μια επίθεση που εντείνεται συνεχώς σε όλα τα μέτωπα:

– Αντεργατικά νομοσχέδια, που δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας και ποινικοποιούν τους συνδικαλιστικούς αγώνες.

– Συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα και την ενέργεια, που κάνουν το κόστος ζωής όλο και πιο δυσβάσταχτο για την τάξη μας την ίδια στιγμή που οι κεφαλαιοκράτες αισχροκερδούν και πλουτίζουν στις πλάτες μας.

– Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τα κοράκια των τραπεζών και των funds, που πετούν κυριολεκτικά στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες.

– Υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας μέσω του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που εισάγει επίσημα την ιδιωτική εκπαίδευση μέσω της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

– Υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της υγείας με τον διαχωρισμό των ασθενών σε προνομιούχους και μη και ιδιωτική περίθαλψη μέσα στα δημόσια νοσοκομεία .

– Απαξίωση της αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης μέσω της ευθυγράμμισης με τις οδηγίες της ΕΕ αλλά και της μη στήριξης των αγροτών απέναντι στην ακρίβεια και τις φυσικές καταστροφές

– Ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας με ξεκάθαρα εκδικητική λογική προς τους κατηγορουμένους και τους κρατούμενους και καμία επαφή με την έννοια της δικαιοσύνης

Η αδικία και η εκμετάλλευση είναι συστατικά στοιχεία του καπιταλιστικού συστήματος και δεν πρόκειται να σταματήσουν από μόνα τους. Κράτος και κεφάλαιο πλουτίζουν πάνω στην ανάγκη μας για σίτιση, υγεία, παιδεία, μεταφορά και επιβίωση. Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που βιώνει η εργατική τάξη, με την κατάργηση του 8ωρου, την εντατικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση της απεργίας σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο, η αντεπίθεση μας είναι μονόδρομος. Μόνο με οργάνωση και αγώνα στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις γειτονιές μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας. Μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση και η αδικία. Μέχρι την τελική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ: 11.00 XAΥΤΕΙΑ

Αδράστεια

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε