Παρέμβαση με πανό στο Περιστέρι και κάλεσμα στη γενική απεργία Τετάρτη 17 Απρίλη

Στις 17 Απριλίου απεργούμε και διαδηλώνουμε σαν μία ελάχιστη απάντηση της τάξης μας απέναντι στη διαχρονική επίθεση που δέχεται από το κεφάλαιο και το κράτος του και η οποία έχει ενταθεί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών.Η συνεχώς καλπάζουσα ακρίβεια και οι πλάτες που κάνει η κυβέρνηση στην ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια του κεφαλαίου έχουν μειώσει δραματικά την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να καλύψουν μέχρι και τις βασικές ανάγκες τους. Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, της ενέργειας, των καυσίμων, τα εξωπραγματικά ενοίκια και οι υπέρογκες δόσεις των δανείων από τις τράπεζες τοκογλύφους δεν μπορούν να καλυφθούν με την αύξηση-κοροϊδία, από την 1η Απριλίου, του βασικού μισθού στα 830€, ποσό με το οποίο κανένα νοικοκυριό δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.

Από την άλλη πλευρά, η σταδιακή ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία και η υγεία δημιουργεί κοινωνικούς αποκλεισμούς και αναγκάζει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταφέρουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να μπορέσουν να έχουν στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, οι έχοντες και κατέχοντες θα μπορούν να απολαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας και παιδείας πληρώνοντας αδρά από τον κλεμμένο ιδρώτα της εργατικής τάξης και εις βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας και της δημόσιας παιδείας. Επιπλέον τα αντεργατικά νομοσχέδια των τελευταίων ετών που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ποινικοποίηση της απεργίας και της περιφρούρησης της, και ελαστικοποιούν τις σχέσεις εργασίας. Η κατάργηση του οχταώρου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελαστικοποίησης αυτής και χαρακτηριστικό παράδειγμα της καταπάτησης των κεκτημένων της τάξης μας προς όφελος των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και κερδοφορίας. Επίσης η υποστελέχωση και υποβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας δίνει τεράστια αβάντα στα αφεντικά να αυθαιρετούν ανεξέλεγκτα. Η συνεχής αυτή υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τα εξοντωτικά ωράρια και η εντατικοποίηση της εργασίας έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε τρομερή αύξηση των εργατικών ατυχημάτων με τα τραγικά νούμερα ρεκόρ των 179 νεκρών και 286 σοβαρά τραυματισμένων εργαζομένων μόνο το 2023 ενώ τον τελευταίο καιρό (Μάρτιος-Απρίλιος 2024) η τάξη μας μετράει 12 νεκρούς μέσα σε 23 μέρες. Την ίδια στιγμή, κράτος και εργοδότες, οι αυτουργοί δηλαδή του εγκλήματος αυτού ευαγγελίζονται την επιτυχία των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και την ιερή ανάπτυξη που θα πρέπει να επιτυγχάνεται με κάθε κόστος.

Τέλος, ενώ η εργατική τάξη παλεύει για την επιβίωση της, η κυβέρνηση, σε συνέχεια φυσικά της πολιτικής των προηγούμενων, εμπλέκει τη χώρα μας σε διεθνείς ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Ξοδεύουν υπέρογκα ποσά δημοσίου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ δεν διστάζουν να στηρίζουν έμπρακτα πολεμικές συγκρούσεις αλλά και ιμπεριαλιστικά εγκλήματα όπως η γενοκτονία που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη από το σιωνιστικό κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η ιστορία έχει δείξει πως στις πολεμικές συγκρούσεις οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κεφαλαιοκράτες ενώ οι φτωχοί καταλήγουν κρέας για τα κανόνια υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Απέναντι σε όλα αυτά, η εργατική τάξη δεν είναι καταδικασμένη να αποδεχτεί τη μοίρα της. Μέσα από την οργάνωση σε σωματεία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα καταφέρουμε να χαράξει μια καλύτερη μέρα για μας

ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 11.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αδράστεια

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε